Taekwon-do Academie Taekyon Alverna 
 

Taekwon-do Academie Taekyon Alverna
viert 
25-jarig bestaan  

Op 14 maart 2019 bestond Taekwon-do Academie Taekyon Alverna 25 jaar.  


 

De club vierde het jubileum op zaterdag 16 maart met een sportieve en feestelijke bijeenkomst voor haar taekwondo-ins (sporters) in De Kloosterhof te Weurt.

Tijdens de opening bedankten de taekwondo-ins met cadeau’s en bloemen het bestuur voor hun inzet. Vervolgens sprak het bestuur een dankwoord uit naar de gastleraren voor de Masterclinic, de vrijwilligers en de sponsors die deze jubileumdag mede mogelijk maakten. En natuurlijk bedankte het bestuur alle sporters die door hun aanwezigheid deze jubileumdag onvergetelijk maken. 

 

 

Het programma startte met een Masterclinic Taekwon-do verzorgd door Master Hennie Thijssen (7e dan) en Sabum Willem Jansen (5e dan), beiden bestuursleden van de ITF Royal Dutch bond. Namens de bond feliciteerden zij het bestuur van Taekyon Alverna met dit prachtige jubileum.

De Masterclinic van 2,5 uur omvatte diverse onderdelen van het Taekwon-do, waaronder een warming-up met lenigheids- en balansoefeningen, tuls (patronen), vecht- en sparringstraining, zelfverdediging (aanval met mes en stok), een presentatie over de Koreaanse geschiedenis van Taekwon-do en een afsluitende meditatie met de geluiden van een klankschaal.
Na de intense Masterclinic was het tijd om de inwendige mens te versterken. De sporters genoten van een Aziatisch buffet met overheerlijke Chinese, Indische en vanzelfsprekend Koreaanse gerechten. En inderdaad ontbrak de kroepoek niet.
Onder het genot van een drankje sloten DJ Thijm en Rens deze feestelijke dag muzikaal af met hits van toen en nu.
Jong en oud hebben genoten van een zeer geslaagd 25-jarig jubileum en om deze dag nooit meer te vergeten ontving iedere sporter een unieke jubileummedaille.
Taekyon Alverna traint vrijdagavond in Woezik (Wijchen) en woensdagavond in Weurt.

 

Marco Benda

Hieronder de foto's van de dag