Taekwon-do Academie Taekyon Alverna 
 

Dangraadexamen 15-04-2018


Afgelopen Zondag 15-04-2018 zijn er 3 leden van Taekyon Alverna opgegaan voor hun dangraadexamen.
Met heel veel zenuwen wisten een aantal heren een resultaat neer te zetten wat voldoende was voor een dangraad.


Namens de gehele vereniging van harte gefeliciteerd.


In zijn jeugd jaren heeft Martien kennis gemaakt met de Martial Arts van Taekwon-do, destijds bij sportschool Pardoel in Oss.

 

 

Heerlijk vond Martien het om lekker fanatiek te trainen en mee te doen met alle wedstrijden vooral met het sparren en heeft menige medailles en bekers gewonnen in die tijd. 
Door een voetoperatie in de St -Maartens kliniek kon hij destijds niet op voor zijn 1ste Dan Graad examen en ook zijn wens om sportleraar te worden viel in duigen.
Dit bleef maar knagen en daarom besloot Martien op zijn 50ste deze Martial Arts weer op te pakken maar tja dan moet je wel helemaal opnieuw beginnen bij de witte band. 
De nieuwe start werd deze keer dichter bij huis gedaan bij Taekyon Alverna, ze trainen in Wijchen en Weurt.
En uiteindelijk ook bij Taekwon-do Academie Gelderland in Bemmel en Arnhem en af en toe ook nog in Asperen en Alpen aan de Rijn.
Het was een hele klus om de oude WTF stijl (het lopen van Poomse’s) vaarwel te zeggen en de Chang Hun - ITF stijl (het lopen van Tuls) aan te leren.
Maar het is met hard trainen en doorzettingsvermogen gelukt, “op het laatst pieken“ lange tijd 4 tot 5 keer per week trainen – 1 week voor het examen super compensatie (72 uur niet trainen) en het examen op 15 April.  Resultaat, het bereiken van de vel begeerde 1ste Dan graad Taekwon-do.
Martien wil natuurlijk iedereen bedanken die hun steentje bij gedragen hebben. 
Met speciale dank aan Taekwon-do Vereniging Taekyon Alverna en Taekwon-do Academie Gelderland, natuurlijk de hoofd leraren Sabum-nim Peter Geijsberts en Sabum-nim Willem Jansen en Sabum-nim Paul van Beersum, alle Dan graad leraren en overige Kub graad houders van beide sportscholen.
Uiteraard mijn gezinsleden Henriette Vermolen & Djon en Manja Vermolen voor de nodige thuis support. 
In Taekwon-do termen; het was een mooie “Do“ de weg of methode naar de 1ste Dan maar vanaf hier begint op traditionele Oost-Aziatische wijze het leven pas. We hebben dus nog een hele weg te gaan.