Taekwon-do Academie Taekyon Alverna 
 

4 Dangraad houders én een 2e dangraad rijker

 


Voor 5 kandidaten van Taekyon Alverna werd zondag 17 november 2019 een onvergetelijke dag. De ITF Royal Dutch hield onder leiding van de dangraadcommissie, master Steve Zondag (8e dan) en master Hennie Thijssen (7e dan), haar dangraadexamen Taekwon-do.

Naast de twee masters bestaat de examencommissie uit: 
Willem Jansen (6e dan), Henk Schaaij (5e dan) en Peter Geijsberts (4e dan).

Na jaren van training volgde een spannende ochtend voor de 5 kandidaten. Allen werden getoetst op hun vaardigheden in de verschillende onderdelen van het Taekwon-do waaronder tuls (stijlfiguren), zelfverdediging, sparring en breektesten met hand en voet.

Daan Oor, Dylan Bovenkamp, Rogier Stegeman en Nick Tönissen gingen op voor de 1e dan Taekwon-do (zwarte band).

De examenstof voor Julie Grotens was uitgebreider en van een hoger niveau. Zij ging op voor de 2e dan.

Tijdens het examen zette iedere kandidaat zich voor 100% in en deed iedereen zijn uiterste best om alle vaardigheden in het Taekwon-do zo goed als mogelijk te tonen. Daarna volgde voor een ieder het meest zenuwslopende moment van de dag,

namelijk het wachten op de uitslag.

De uitspraak van de examencommissie bracht verlossing: “Daan, Dylan, Rogier en Nick waren geslaagd voor hun 1e dan en Julie was geslaagd voor haar 2e dan Taekwon-do”.

Blij verheugd namen zij hun dan-graad certificaat in ontvangst. Via social media stroomde de felicitaties binnen. Heel Taekyon Alverna is trots op ze.

Op de foto van links naar rechts: Hennie Thijssen, Henk Schaaij, Daan Oor, Nick Tönissen, Julie Grotens, Dylan Bovenkamp, Rogier Stegeman, Willem Jansen, Peter Geijsberts en Steve Zondag.