Taekwon-do Academie Taekyon Alverna 
 

9e ITF RD Dag 2019

Afgelopen zondag 10 februari zijn we afgereisd met 14 personen naar Asperen voor de 9e editie van de ITF Royal Dutch dag.
De dag begon met een leuke warming-up, daarna werd er opgedeeld in vijf groepen die allemaal een andere training kregen, een groep begon bij Sabum John van Dam met het onderdeel Tigers, er werd op dezelfde manier les gegeven zoals zij die geven aan de tigers (kinderen vanaf 3 jaar) ze leren omgaan met bv hoe te reageren als er brand is en heel belangrijk te leren luisteren.
De andere groep ging naar Combat Hapkido wat gegeven werd door Sabum Paul van Beersum, situaties met bedreigingen tegen je lijf en het daaruit te komen door gebruik te maken van een aantal drukpunten op je lichaam.
De derde groep kreeg les van Sabum Henk Schaaij en Boosabum Ilhame El Kafroune, een stukje wedstrijd, staartvangen, waarbij je bij elkaar een lint moet zien te pakken die bij de ander aan de band hangt.
De vierde groep onder leiding van Sahyun Steve Zondag, Sabum Martin van Straaten en Sabum Otto van Elzelingen het onderdeel sparring en breektesten, Steve nam het sparren op zich samen met Otto en Martin het onderdeel breken.
Ten slotte ging de vijfde groep onder leiding van Sabum Willem Janssen en Boosabum Iwan Vossen het onderdeel Tuls trainen waarbij de tul met tegenstanders werd geoefend.
Na een aantal minuten wisselde elke groep door naar een ander onderdeel, al met al een hele leuke en vooral leerzame dag.

Hieronder een impressie van die dag.