Taekwon-do Academie Taekyon Alverna 
 

Scheidsrechterscursus 4-3-2018

Scheidsrechterstraining C & D

Vandaag, 4 maart 2018, is de eerste scheidsrechterstraining nieuwe stijl van de ITF Royal Dutch gegeven in Asperen. Taekyon Alverna was met een grote delegatie van 6 man naar deze scheidsrechterscursus gegaan: Daan, Dylan, Martien, Nick, Rogier en ondergetekende.

De dag begon om half 9 met een inloop. Gelukkig was iedereen ruim op tijd en na een kop thee of koffie kon de dag beginnen. Eerst kregen we een voorstelronde, we waren met in totaal ongeveer 17 deelnemers. De cursus werd gegeven door Henk, Henk, Martin en Jennifer van de scheidsrechterscommissie van de ITF Royal Dutch.

Na dit rondje kregen we een theoretisch gedeelte met een PowerPoint: heel veel informatie, vragen en casussen. Aan het einde van de theorie kregen we allemaal onze eigen klikkers en stokjes voor de wedstrijden om meteen te gebruiken tijdens de paar uur praktijk, die volgde na de theorie.

Er waren een aantal vrijwilligers, die voor ons tuls liepen en sparringswedstrijden deden. Soms met opzettelijke fouten erin, om te zien of wij dat zagen. Ook hebben we nog kort speciale technieken, zoals hoogte- en vertesprong en breektesten beoordeeld.

We eindigden de dag met een korte pauze en daarna… een toets. Was gelukkig niet heel veel en hoofdzakelijk multiple choice, maar toch… Nu nog wachten op de uitslag…. en ja allemaal geslaagd.

Arif Bovenkamp

Namens het bestuur van Taekyon Alverna van harte gefeliciteerd met het behalen van je scheidsrechtersdiploma.