Taekwon-do Academie Taekyon Alverna 
 

Toernooi in Rijswijk

Verslag Taekwon-Do Toernooi Midden Nederland – Rijswijk.

Via Marco kregen de kersverse scheidsrechters van Taekyon Alverna een vrijblijvende uitnodiging van Sabum Beuk om ervaring op te doen tijdens hun jaarlijks toernooi in Rijswijk .Daan en Martien hebben hier gehoor aan gegeven en zijn op zondagochtend 22 april om 7.00 uur vertrokken naar Rijswijk.
Na een hartelijk ontvangst met een kopje koffie werden we door Beuk op de hoogte gesteld van de regels die voor dit toernooi in acht genomen moesten worden. Daarna begon het Toernooi en werden wij in de gelegenheid gesteld om eerst even te  “tafelen”  om vervolgens door te draaien als Hoekscheidsrechter.
Zoals gebruikelijk eerst de Tuls daarna het sparren – we hebben de beoordeling zowel met de stokjes als met de klikkers gedaan en na enige oefening hadden wij dit vrij snel onder de knie. Het was voor ons beide een leerzame dag omdat we hier en daar nog wat tips mee kregen en op sommige momenten werden de scheids bij elkaar geroepen voor overleg om dingen te bespreken .Daarnaast hebben we gewoon lol gehad en het is erg leuk om al die kids bezig te zien met het beoefenen van Taekwon-do.

Bijgaand een paar foto’s om enigszins  een impressie te krijgen van het Toernooi . 


Martien en Daan .