Taekwon-do Academie Taekyon Alverna 
 

Yul-Gok


 Yul-Gok is het pseudoniem van een groot filosoof en geleerde Yi I (1536-1584) bijgenaamd "Confucius van Korea". De 38 bewegingen die refereren aan zijn geboorteplaats op 38 graden noorderbreedte en het diagram staat voor "geleerde".
Yul-Gok werd geboren op 26 december 1536 in de Kangwon provincie. Hij was een wonderkind  Toen hij drie jaar oud was kende hij al veel Chinese scripts, en schreef hij samengestelde gedichten in het Chinees nog voor zijn 7e verjaardag. Op de leeftijd van 7 jaar was hij klaar met de studie in klassieke Confucianisme en deed het ambtelijk literaire examen op zijn 13e.
 
Op zijn 29e  behaalde hij het hogere overheids examen met alle punten. Zijn proefschrift werd beschouwd als een literair meesterwerk door het weergeven van zijn kennis van de geschiedenis en politiek en zijn diepgaande kennis van het taoïsme.  Hij nam het pseudoniem Yul-Gok (wat "vallei van kastanjes" betekend) en op 34 jaar irs hij auteur van 'Tongho Mundap, "een artikel over hoe rechtvaardig een  regering zou kunnen worden en met de maatregelen om het te volbrengen. Na zijn terugkeer in de maatschappij schreef hij  "De Essentials van het confucianisme" in 1576.  Yul-gok stierf in 1584 en de waardevolle Yul-gok Chonjip (The Complete Works van Yul-gok) werd samengesteld na zijn dood aan de hand van de geschriften die hij achterliet.

Vereist voor 5e Kub, blauwe slip, 38 bewegingen.