Taekwon-do Academie Taekyon Alverna 
 

Po-Eun


Po Eun is de pseudoniem van de Koreaanse dichter en geleerde Chong Mong Chu  (14e eeuw). Chong wordt bovenal vereerd als vrijheidstrijder en heeft  de tekst geschreven die iedere Koreaan kent: 


"I would not serve a second master though I might be crucified a hundred times."


Het patroon van de Tul geeft zijn onfeilbare loyaliteit weer aan koning en vaderland tegen het einde van de Koryo dynastie. Yi Sung Gae (de eerste koning van de Yi dynastie) heeft vaak geprobeerd om Chong er van te overtuigen zich bij hem aan te sluiten. Maar Chong weigerde door het volgende gedicht te schrijven:
 
"Even if, I may die, die a hundred times, Even if my skeleton may become dust and dirt, And whether my spirit may be there or not, My single-hearted loyalty to the lord will not change."
 
Dit overtuigde Yi Sung Gae er van dat Chong Mong Chu niet zou zwichten en op 4 april 1392 stuurde hij een huurmoordenaar naar de Sonjuk brug om Chong met een ijzeren hamer te vermoorden.. De dood van Chong Mong Chu wordt gezien als de oorzaak van het omverwerpen van de Koryo dynastie in Julie 1392.
De Sonjuk brug wordt tegenwoordig beschouwd als een symbool van de loyaliteit van het Koreaanse volk.
Er zijn meerdere gedenktekens toegewijd aan  Chong Mong Chu. Zo ook het Hama monument die eist dat iedere voorbijganger  van zijn paard afstijgt bij het passeren.

Vereist voor 2e Dan; 36 bewegingen